Синът на американския президент  - Хънтър Байдън – се е

...
Синът на американския президент  - Хънтър Байдън – се е
Коментари Харесай

Синът на Джо Байдън се призна за виновен по три обвинения

Синът на американския президент  - Хънтър Байдън – се е съгласил да се признае за отговорен по три федерални обвинявания, свързани с налози и огнестрелни оръжия, оповестиха международните организации. Това е част от съглашение сред него и министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Обвиненията против Хънтър Байдън са част от следствие на Дейвид Уайс, прокурор в родния щат на Байдън – Делауеър, който е бил назначен от експрезидента Доналд Тръмп.

Американският прокурор е подал документи, показващи, че е реализирано съглашение за признание на виновността.

Очаква се Хънтър да се съгласи на медикаментозно лекуване и наблюдаване. Условията на съглашението евентуално ще го предпазят от пандиза, написа Би Би Си. Така той ще избегне и по-тежкото нарушение в нелегално владение на оръжие, утежнявано от неговата взаимозависимост от опиатите, отбелязва Асошиейтед прес.

Предложената договорка би трябвало да бъде утвърдена от арбитър. „ Знам, че Хънтър има вяра, че е значимо да поеме отговорност за тези неточности, които е направил по време на интервал на ужас и пристрастяване в живота си “, съобщи юристът на Хънтър Крис Кларк в изказване.

Синът на президента беше упрекнат в неплащане на федерален подоходен налог и нелегално владеене на оръжие.

53-годишният Хънтър Байдън от години е в центъра на непрестанни офанзиви от страна на Тръмп и неговите републикански съдружници, които го упрекват в злоупотреби, свързани с Украйна и Китай. Синът на президента е работил като лобист, юрист, капиталов банкер и художник и обществено е описвал в детайли битката си с наркотичната си взаимозависимост, напомня Ройтерс.

Новината за съглашението беше посрещната с рецензии от Доналд Тръмп, както и от висши републиканци в Конгреса.

Каролин Лийвит, представител на подкрепящата Тръмп акция, назова съглашението „ блага договорка “, която разрешава на правосъдното министерство да „ затвори очи “ за корупцията. Г-н Тръмп, от своя страна, назова договорката „ елементарен трафик “.

В малко изказване Белият дом сподели, че Джо Байдън и първата дама Джил „ обичат сина си и го поддържат, до момента в който той продължава да построява още веднъж живота си “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР